Libido Apotheek Vrij Verkrijgbare Apotheek
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Winkelwagen: € 0.00
Gratis verzending voor bestellingen boven €200

Supplementen en boosters voor het natuurlijk verhogen van testosteron

Ervaar je minder zin in seks? Of zit je slecht in je vel? Een van de mogelijke verklaringen is dat je als man een testosterontekort hebt. Hier vertellen wij wat testosteron is, hoe je het verhoogt en welke symptomen voor komen bij een tekort eraan. Daarna omschrijven we natuurlijke methoden en supplementen die bijdragen aan een hogere testosteronproductie en bespreken we testosteron kopen. 

Wat is testosteron? Definitie en rol 

Eerst gaan we kort in op wat testosteron is. Dit is een mannelijke geslachtshormoon dat onder meer zorgt voor baardgroei, de verandering van je stem, de ontwikkeling van de penis en een goed libido. Kortom, het zorgt dat je als jongen echt een man wordt. Het is natuurlijk dat de hoeveelheid van dit hormoon in je lichaam schommelt gedurende je leven. Vrouwen maken een kleine hoeveelheid hiervan aan in eierstokken. Gedurende je leven kun je echter bij laag testosteron klachten ontwikkelen.

Veel voorkomende symptomen van testosterontekort:

  • Slecht in je vel zitten. Dat betekent dat je snel geprikkeld bent bent, een slecht zelfbeeld krijgt of depressieve klachten kunt krijgen.
  • Minder zin in seks. Daaronder verstaan we erectiestoornissen en minder uithoudingsvermogen tijdens de geslachtsgemeenschap. Minder aantrekkingskracht tot zelfbevrediging valt hier ook onder.
  • Zoals vrouwen krijgen ook mannen last van congestie, zweten en andere fysieke klachten.

Algemeen bekend is dat de hoeveelheid van dit hormoon in het mannelijke lichaam vanaf het dertigste jaar traag afneemt. Daarnaast kunnen mannen vanaf vijftig jaar een testosteron tekort ervaren, al sluit dit afwijkingen op jonge leeftijd niet uit.

Het gebruik van testosteron verhogende supplementen

Uiteraard kun je er door middel van stimulerende medicatie zoals Viagra, Levitra en Kamagra voor zorgen dat je fysiek een erectie krijgt, maar deze verhogen an sich niet het testosterongehalte en verbeteren lichamelijke processen niet. De huisarts kan pillen voorschrijven. Een testosterontekort kan door middel van het prikken van bloed worden gemeten en er kunnen testosteron pillen, pleisters en/of prikken worden voorgeschreven die daadwerkelijk het testosterongehalte verhogen.

Goed nieuws is dat je door het gebruik van speciale supplementen en met natuurlijke stoffen het testosteron verhoogt zonder dat je last hoeft te krijgen van bijwerkingen en tijdens de lunch of het diner. Goede mogelijkheden zijn:

  • DHEA (dehydro-epiandrosteron). De bijnieren maken dit belangrijike hormoon aan. De hoeveelheid DHEA in je lichaam neemt af vanaf je vijfentwintigste. Het hormoon is van cruciaal belang bij het ondersteunen van je immuunsysteem en wordt het hormoon genoemd dat je uiterlijk jong houdt. Een belangrijke opdracht van DHEA is behoeden tegen stress en te veel cortisol. Zo bevordert het jouw algemene geluk en daarmee de hoeveelheid testosteron in je bloed. Waar deze stof bijdraagt aan je algemene gezondheid valt het ook onder de testosteron verhogend supplementen.
  • Zink. Zink is rechtstreeks nodig bij het aanmaken van dit hormoon. Het zorgt voor het verwerken van proteïnes. Zinktekorten zijn in Nederland niet bekend omdat het in kleine mates voorkomt in vlees en schelp- en schaaldieren. Perfecte booster voeding dus!
  • Magnesium. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat inname van magnesium leidt tot een hoger testosterongehalte. Dagelijks 1 gram magnesium kan al een aanzienlijke invloed hebben op jouw testosteron. Magnesium is terug te vinden in alle soorten noten, avocado’s, bananen, tofu (tahoe), chiazaad, pompoenpitten, makreel, boerenkool en meer.

Door gebruik van testosteron verhogende supplementen zoals zink en DHEA kun je niet alleen een hoger libido ervaren, maar kweek je meer spieren en wordt baardgroei bevordert.

Een natuurlijke testosteron booster kan uitkomst bieden

Natuurlijke testosteron boosters bestaan bijvoorbeeld in de vorm van kruiden waar over gezegd wordt dat ze het hormoongehalte verhogen. Al eeuwenlang wordt er, vooral in het Oosten een libido verhogende werking toe geschreven aan kruiden en specerijen. Zo kun je testosteron zonder recept kopen. Populaire alternatieven en de beste boosters op een rij:

  • Gember. Dit product wordt toegepast in de Aziatische, Indische en Arabische keuken en heeft een kenmerkende scherpe smaak. Regelmatig gebruik in thee of bij het avondmaal zou het testosterongehalte in jouw bloed bevorderen. Daarnaast worden er al eeuwenlang andere voordelen voor de gezondheid aan toegeschreven.
  • Ginseng. Ginseng is een medicinaal gewas. Naast dat het stress vermindert kan het, het testosterongehalte verhogen van oudere mannen. Dit kun je eenvoudig opnemen in je avondthee.
  • Ashwagandha. Dit Indisch kruid bevat whitanoliden dat het libido kan verhogen. Nieuw in het Westen, bijzonder maar effectief.

Conclusie over testosteronboosters

Tenslotte is het goed om te weten dat je in het dagelijkse leven invloed kunt hebben op jouw hoeveelheid testosteron. Hierbij geldt vooral het volgen van belangrijke basisregels. Zorg dat je regelmatig en voldoende kwalitatief goede slaap krijgt, dat je vitamines eet in de vorm van groenten en fruit en dat je vitaal blijft door regelmatig te bewegen. Vitamine D kan ook wonderen doen voor je testosterongehalte dus zorg dat je lekker buiten komt. Wat sporten betreft wordt gezegd dat krachttrainingen bijdraagt aan een hoger testosterongehalte.

Mijn Account