Libido Apotheek Vrij Verkrijgbare Apotheek
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Winkelwagen: € 0.00
Gratis verzending voor bestellingen boven €200

Testosteron verhogen bij de man - welke pillen te kopen zonder recept?

Testosteron is het mannelijke hormoon dat mannelijke geslachtsdelen beïnvloedt. Het heeft invloed op jouw seks ervaring en op de huid en spieren. Een tekort aan dit hormoon kan leiden tot het verlagen van jouw libido en moeilijkere erecties. Vanaf een jaar of 30 begint de hoeveelheid van het hormoon in het bloed te dalen en circa 1 op de 10 mannen boven de 50 ervaart tekort symptomen. Voor het testosteron verhogen zijn gelukkig zowel natuurlijke manieren, medicatie als boosters te koop. Wij vertellen hier alle belangrijke informatie.

Testosteron verhogen bij de man op natuurlijke manieren

Een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om jouw testosteron te verhogen:

  • Om te beginnen wordt jouw testosterongehalte beïnvloedt door hoe goed je slaapt. Zorg dus dat je je nachtrust krijgt en dat je kwalitatief goede slaap krijgt. Zorg voor een koele en rustige en stille plek om te slapen.
  • Voldoende bewegen is belangrijk omdat dit jouw bloeddoorstroming bevordert en je in het algemeen fit houdt. Maak een lekkere wandeling en/of bezoek die sportschool en doe nieuwe energie op.
  • Uit onderzoek is gebleken dat je jouw testosterongehalte kunt verhogen door regelmatig krachttraining te doen. Denk bijvoorbeeld aan buikspieroefeningen en leg curls.
  • Stop met roken en probeer zo min mogelijk alcohol te drinken. Alcohol is bijvoorbeeld schadelijk voor cellen van Leydig, die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van dit hormoon. Gezond eten is belangrijk, omdat overgewicht kan leiden tot testosteron verlaging. Tenslotte is stress killing voor jouw libido. Probeer alert te zijn op spanningen en bouw ontspanningsmomenten in, in jouw leven.
  • Probeer tenslotte zin te maken in seks. Je zult merken dat als je begint, dat je dan zin opbouwt. Eventueel kun je proberen om opwindend beeldmateriaal of nieuwe dingen te proberen.

Hoe herken ik bij mijzelf een testosteron tekort?

Naast dat dit hormoon invloed heeft op jouw behoefte aan seks kan het fysieke klachten veroorzaken. Zo kun je merken dat je te weinig energie hebt, kan botontkalking ontstaan en kun je depressieve klachten krijgen. Andere cruciale tekort symptomen zijn een afname van spierkracht en een toename van vetmassa. Een te laag testosteron bij mannen kan flinke gevolgen hebben, vaak in combinatie met de penopauze. Ervaar je symptomen? Dan is het goed een arts te benaderen.

Waar kan ik testosteron kopen of verkrijgen?

Testosteron kopen kan via de apotheek. Zo kun je als man testosteron verhogen met pillen. Dan is er de mogelijkheid om speciale pleisters te gebruiken. Bij ernstige testosteron tekorten kun je een injectie krijgen. Verder kun je middelen bestellen via het internet. Of je een tekort aan dit hormoon hebt kan een huisarts meten. De hoeveelheid hormoon wordt getest via bloedonderzoek en dit moet meerdere keren achter elkaar plaatsvinden. Een tekort hoeft overigens niet de enige oorzaak van libidoproblemen te zijn. Zo kan dit ook ontstaan door slechte eetgewoontes of komt het kijken bij de leeftijd. Het is essentieel al deze oorzaken 1 voor 1 uit te sluiten.

Bijwerkingen afkomstig van een laag testosteron kuur

Hoe een testosteronkuur in zijn werk gaat is afhankelijke van de wijze van toediening. Bij injecties zul je regelmatig naar de huisarts moeten terwijl je pillen zelf dagelijks zult innemen. Een kuur kent helaas vervelende bijwerkingen. Mogelijke bijwerkingen van een laag testosteron kuur zijn hoge bloeddruk, het stimuleren van borstvorming en prostaatvergroting. Kuur bijwerkingen verdwijnen snel (doorgaans binnen een paar weken) en zijn in principe onschadelijk. Als ze langer aanhouden is het raadzaam een arts te benaderen. Benader ook een dokter als je al andere medicatie gebruikt omdat middelen wisselwerkingen kunnen kennen.

Een aanschaf van testosteronsupplementen zonder recept

Er zijn bepaalde supplementen, waarmee je testosteron kunt kopen zonder recept. Deze supplementen zijn zink (Zn), vitamine D (calciferol) en creatine (meestal creatine-monohydraat, maar ook tartraat- en fosfaatvormen worden verkocht). Deze zijn verkrijgbaar in losse supplementen en in bekende voedingsmiddelen. Zink komt voor in yoghurt, vis en kaas. Vitamine D kun je absorberen door lekker in het zonnetje te gaan zitten. Creatine komt voor in vis en vlees. Een ander product dat wordt aangeraden om in de voeding te worden opgenomen, is honing. Een recente analyse van talrijke onderzoeken (door Saleem AliBanihani) suggereerde dat honing de serumtestosteronspiegel bij mannen verhoogt. Er werd vermeld dat oraal ingenomen dit product de productie van luteïniserend hormoon stimuleert en een positieve invloed heeft op de levensvatbaarheid van Leydig-cellen (die hierboven al zijn genoemd).

In plaats van supplementen innemen zijn er speciale T-boosters te koop die een geconcentreerde hoeveelheid testosteron verhogende middelen bevat. Weet dat er niet altijd wetenschappelijk bewijs bestaat voor de werking ervan en dat foutief. gebruik schadelijk kan zijn. Win daarom vooraf informatie in en houd je aan maximale doses.

Tenslotte kunnen bepaalde kruiden testosteron verhogend werken, al ontbeert hier vaak wetenschappelijk bewijs. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ginseng en pijnboomextract. Geen gemakkelijke ingrediënten om te combineren, maar er zijn supplementen die testosteron verhogende kruiden samenbundelen te koop bij de drogisterij.

Conclusie: testosteron verhogen met pillen of natuurlijke middelen

Wees bewust dat het verlagen bij mannen van dit hormoon natuurlijk is na een bepaalde leeftijd. Dit hoeft je niet te belemmeren want op je gezondheid letten en eventueel medicatiegebruik en supplementen innemen kunnen het gehalte van dit hormoon in het bloed een sterke verhoging geven.

Mijn Account