Libido Apotheek Vrij Verkrijgbare Apotheek
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Winkelwagen: € 0.00
Gratis verzending voor bestellingen boven €200

Tips tegen een vroegtijdige zaadlozing en de middelen die helpen

Het ervaren van vroegtijdige zaadlozingen kan jouw seksleven en zelfbewustzijn danig beïnvloeden. Als man wil je genieten van jouw liefdesleven en deze aandoening gooit daarbij roet in het eten. Wat is een vroegtijdige zaadlozing, hoe voorkom je het, hoe ontstaat het en bestaan er geneesmiddelen? 

Wat is een vroegtijdige zaadlozing nu precies en hoe ontstaat het? 

Samengevat is de betekenis van een vroegtijdige zaadlozing dat iemand tijdens gemeenschap binnen korte tijd klaarkomt, of aanzienlijk sneller dan gewenst. Dit gebeurt vaak binnen een minuut na penetratie. Het sperma ziet en voelt er gelijksoortig uit en komt met evenveel kracht vrij, maar het is voor de betrokken man vervelend omdat er slechts kortstondig van seks genoten wordt. Deze kwestie kan vanaf het begin, dus bij de eerste seksuele ontplooiing, ontstaan maar het kan ook na een aantal jaar spontaan voorkomen en tussendoor verdwijnen.

Een eenduidige oorzaak van vroegtijdige zaadlozingen is lastig vast te stellen, maar psychische en lichamelijke veroorzakers spelen een rol. Onder verstandelijke elementen worden pressie en onzekerheid verstaan. Lichamelijke oorzaken die een rol spelen bij voortijdig ejaculeren zijn suikerziekte, prostaat problemen en ongetrainde spieren. 

Gerelateerd Artikel: Vardenafil 10mg of 20 mg bestellen: snel en betrouwbaar online kopen

Verder kunnen de hersens te weinig serotonine aanmaken, de stof die ejaculaties reguleert. Tevens kun je als persoon extra sensitief zijn voor seksuele aandrang waardoor je snel opgewonden raakt, een erectie krijgt en klaarkomt. Over het algemeen wordt aangenomen dat psychische oorzaken het vaakst aanleiding geven tot problemen.

Hoe kun je vroegtijdige zaadlozing verhelpen?

Om dit probleem aan te pakken hoef je niet direct naar medicijnen te grijpen. De behandeling van premature ejaculaties kan bijvoorbeeld door gebruik van de stop-start methode. Dit is een oplossing waar je zelfstandig mee aan de slag kunt. De stop-start methode houdt in dat je jouw lid gaat strelen en opgewonden raakt totdat je het gevoel krijgt dat je klaarkomt. Probeer de focus te leggen op het gevoel dat je ervaart en niet de seksuele fantasieën waar je meestal aan denkt. Als je bijna klaarkomt stop je en ontspan je tot het gevoel verdwijnt. Zo kun je klaarkomen steeds uitstellen en leer je jouw lichaam kennen.

Zoals gezegd ontstaat het overgrote deel van de problemen met vroegtijdige zaadlozingen door psychische problemen. Stress maar ook onzekerheid en relatieproblemen kunnen leiden tot dit probleem. Deze zaken aanpakken is van cruciaal belang en praten met jouw partner is essentieel. Mocht dat niet afdoende zijn dan is het raadzaam om psychische hulp in te schakelen.

Middelen tegen vroegtijdige zaadlozing - wat te kiezen

Het is mogelijk vroegtijdige zaadlozingen te behandelen met middelen. Medicijnen die worden voorgeschreven zijn Dapoxetine, Paroxetine en licodaine zalf. Het eerste genoemde middel moet circa een uur voor de verwachte geslachtsgemeenschap worden ingenomen. Het is het enige officieel goedgekeurde medicijn om deze aandoening te behandelen. Studies hebben aangetoond dat Dapoxetine 30 mg of 60 mg de intravaginale latentietijd van de ejaculatie significant verlengt en goed wordt verdragen (Medical Science Monitor, 2019).

Gerelateerd Artikel: Kamagra Oral Jelly 100 mg online bestellen of kopen bij de apotheek

Paroxetine is een antidepressivum dat ook ondersteunt bij het voorkomen van vroegtijdige zaadlozingen. Licodaine zalf heeft een verdovende werking. Het zorgt ervoor dat de man minder gevoel in zijn geslachtsdeel heeft waardoor hij minder snel klaarkomt. Het is belangrijk om de crème voor het bedrijven van de liefde te verwijderen. Anders wordt ook de partner verdoofd. Om met medicatie vroegtijdige zaadlozing te verhelpen is het belangrijk om contact op te nemen met een deskundige arts die je vertrouwt.

3 tips voor het vermijden van vroegtijdige zaadlozingen

Tenslotte zetten we nog tips tegen vroegtijdige zaadlozing op een rij:

  • Het is aan te bevelen om vlak voor geslachtsgemeenschap te masturberen en daarbij klaar te komen. Tijdens de daaropvolgende seks zul je merken dat je langer doorgaat zonder het hoogtepunt te bereiken.
  • In het geval van zwakke spieren, met name in de bekkenbodem, is het raadzaam om deze te trainen. Kegeloefeningen staan wellicht vooral bekend om gebruikt te worden na een bevalling maar ook het mannelijk geslacht kan er baat bij hebben. De naam van de oefeningen is afgeleid van de bedenker ervan: Arnold Kegel. Er kunnen speciale ballen gebruikt worden. Met een goed getrainde bekkenbodemspier kun je ook bewerkstelligen dat je achter elkaar meer zaadlozingen creëert. Het voert te ver om een uitgebreid trainingsschema te vermelden, maar online zijn voldoende voorbeelden gepubliceerd.
  • Voor verdere tips adviseren we om bronnen zoals Wikipedia en Google te raadplegen maar het strekt altijd ter aanbeveling om een deskundige te benaderen. Wees realistisch want er zijn methoden die veel beloven maar op termijn zelfs schadelijk zijn.

Schaamte voor premature ejaculatie moet worden vermeden

Het is niet vreemd om schaamte te kennen voor vroegtijdig klaarkomen want het blijft een taboe. Weet dat meer mannen klachten ervaren dan je zou denken. Praten helpt en de wetenschap dat er in deze tijd diverse middelen tegen vroegtijdige zaadlozing bestaan zal jou een gerust gevoel geven dat jij een beter seks leven kunt krijgen.

Mijn Account