Libido Apotheek Vrij Verkrijgbare Apotheek
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Winkelwagen: € 0.00
Gratis verzending voor bestellingen boven €200

Natuurlijke afrodisiaca voor mannen en vrouwen en waar je ze kunt kopen!

Problemen met het libido kunnen op elke leeftijd voor komen. Gelukkig is er de mogelijkheid om je te richten tot afrodisiaca. In tegenstelling tot vele pillen hebben deze stoffen daadwerkelijk invloed op jouw interne behoefte aan seks en veroorzaken ze niet uitsluitend een fysieke erectie. We zetten hier afrodisiaca voor zowel het mannelijke als vrouwelijke geslacht op een rij die je vaak al in de keukenkast zult hebben staan. Tenslotte vertellen we waar deze producten te koop zijn.

Wat is de nu exact de betekenis van een afrodisiacum?

We beginnen met wat een afrodisiacum is. De definitie ervan is kort gezegd een middel dat de behoefte aan seks versterkt. Afrodisiaca zijn middelen die de sekservaring verbeteren. Er wordt al eeuwenlang gelooft in de sterke kracht van afrodisiaca over de hele wereld die teruggaat tot de Romeinen.

In Afrika, Azië en Europa worden al eeuwenlang veel natuurlijke stoffen beschouwd als afrodisiaca. De moderne classificatie (Kotta, Ansari, Ali, 2013) verdeelt deze middelen in drie typen. De auteurs stellen voor om de classificatie te baseren op het werkingsmechanisme. Er zijn dus stoffen die het libido, de potentie of het seksuele genot verhogen.

Geschikte afrodisiaca voor hulp bij mannen

Deze geliefde afrodisiaca zijn bij uitstek geschikt voor mannen:

  • Kaneel. Kaneel kun je eenvoudig kopen in de supermarkt. In de Europese keuken wordt daarbij vooral Ceylones kaneel gebruikt, maar dat maakt voor de werking niet uit. Als je echt effect wilt voelen dan kun je beter gebruikmaken van de Chinese variant, te weten Cassia. Het gerucht gaat dat vrouwen in Aziatische streken tijdens de huwelijksnacht een drankje met dit Chinese kruid innemen om de geslachtsgemeenschap na de bruiloft te bevorderen.
  • Honing. Het eten van honing is een geschikt afrodisiacum voor mannen. Heerlijk in thee of zelfs op brood. De zoete smaak maakt het geschikt voor vele gerechten en het is te koop in de supermarkt. En dat allemaal puur afkomstig van bijen en met een prachtige gouden kleur. Niet zomaar al eeuwen een populair natuurlijk ingrediënt.
  • Ginseng. Dit Aziatische product wordt al eeuwenlang gebruik om het energiepeil te verhogen wat indirect weer bijdraagt aan het verbeteren van de sekslust. Het kan eenvoudig worden toegevoegd aan de thee of in diverse gerechten worden opgenomen. Tenslotte ondersteunt het het lichaam ook bij het tegengaan van stress.

Er zijn ook enkele ayurvedische kruiden die lustopwekkende eigenschappen kunnen hebben. Volgens een studie van Indiase wetenschappers S. Kotta, S. H. Ansari et al. (Pharmacognosy Reviews, 2013), omvatten deze Chlorophytum borivilianum (safed musli), Mondia whitei, Phoenix dactylifera (dadelpalm), Eurycoma longifolia (Tongkat ali) en Turnera diffusa.

Afrodisiaca voor de vrouw die de nodige ondersteuning bieden

Nu speciale afrodisiaca voor vrouwen. Een aantal bekende alternatieven op een rij:

  • Kolanoot. Kolanoot is voornamelijk bekend vanwege het gebruik in Coca-Cola. Daarnaast zit het in koffie en thee. Het is afkomstig uit een plant, heeft een bittere smaak en een unieke paarse kleur. Het kan heilzaam werken bij astma omdat het de ademhaling bevordert.
  • Kalmoes. Deze plant komt uit de grond in India, Europa en China. Aan dit middel worden magische werkingen toegekend. Neem hier in aanmerking dat overmatige gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals hallucinaties. Overschrijd dus de maximale dosis van drie gram niet. Kalmoes heeft een smaak die vergeleken kan worden met nootmuskaat en gember. Dat is dus best een pittige smaak, maar je kunt het mengen met zuivel.
  • Ginkgo biloba. Dit middel is afkomstig uit Azië en het wordt gebruikt bij dieetprogramma's. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt dagelijks gebruik van dit product aan. Er is van aangetoond dat het positieve invloed heeft op alle aspecten van seks. Het kan zorgen voor een beter orgasme voor de vrouw. Ginkgo biloba kan rauw in het geheel worden ingenomen.

Natuurlijke afrodiserende stoffen in het dagelijks leven

Naast bovengenoemde kruiden en specerijen zijn er dagelijkse voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan jouw behoefte aan seks en daarmee natuurlijke afrodisiaca vormen. Het beste nieuws is dat bijvoorbeeld chocola lustopwekkende effecten kent. Heerlijk toch? Een afrodisiacum dat niet alleen lekker om te eten is maar ook gezondheidsvoordelen kent. Chocolade bevat aminos tryptofaan en tyrosine die de aanmaak van dopamine ondersteunen dat het geluksgevoel in de hersenen beïnvloedt. Dat zorgt ook voor meer zin in seks. Het beste is om pure chocola te consumeren.

Andere bekende afrodisiaca die in de supermarkt liggen zijn asperges, selder en oesters die verwerkt kunnen worden in heerlijke recepten. Voedsel met gember is ook een aanrader.

Waar zijn afrodisiaca voor mannen en vrouwen te koop?

Allereerst kunnen afrodisiaca te koop worden aangeboden bij online webshops. Daarnaast zijn er gezondheidswinkels, gespecialiseerd in de verkoop van kruiden en specerijen met een heilzame werking. Sommige natuurlijke afrodisiaca zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

Afrodisiaca komen voor in allerlei soorten en maten en kunnen zowel door mannen als vrouwen op een veilige manier worden ingenomen. Wij zijn hier kort in gegaan op de betekenis van afrodisiacum en betrouwbare opties. Vele producten zijn vaste prik in de Nederlandse keuken dus misschien hoef je niet eens de deur uit. Wat het afrodisiacum is voor jou kun je alleen leren door het te ervaren.

Mijn Account